Accessoires

Controleer dagelijks of de filters van aan het eind van uw minireceiver niet vervuild zijn. Dit kan ervoor zorgen dat uw hoortoestel niet goed functioneert. We adviseren elke maand tot elke 2maanden de filter te vervangen. De miniReceiver Wax Guard filters zijn geschikt voor de luidsprekers/receivers van Signia (voorheen Siemens), Audio Service en Hansaton. U ontvangt per bestelling 8 filters.

Hoortoestellen zijn stukjes elektronica dat je altijd draagt, door weer en wind. Vocht is één van de redenen waardoor de levensduur van een toestel verminderd wordt. Hierbij kunt u denken aan een regenbui of zweet. De luchtvochtigheid in een tropisch klimaat is veel hoger dan bijvoorbeeld Nederland. Daarnaast kunt u zich wel voorstellen dat talg en oorsmeer de werking van uw hoortoestellen kunnen verminderen. Het toestel onderhouden en reinigen is dan ook van groot belang.

Om uw hoortoestel te beschermen tegen vocht zijn er verschillende mogelijkheden. De beste bescherming is om de hoortoestellen in de nacht na reiniging met een alcohol doekje in een speciale droogbox te plaatsen.
Gebruik alleen originele batterijen van een goed merk en uiteraard alleen originele onderdelen.
Onderhoudsbenodigdheden voor hoortoestellen en producten voor verzorging van de gehoorgang zijn bij ons verkrijgbaar.