11 jan

De voordelen van kokosolie voor de oren

1.Verzachten van oorsmeer: kokosolie heeft natuurlijke verzachtende eigenschappen. Een paar druppels lauwwarme kokosolie in het oor kunnen helpen om oorsmeer zacht te maken, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is.

2.Hydratatie: het aanbrengen van kokosolie in de gehoorgang kan helpen om de huid gehydrateerd te houden, wat nuttig kan zijn bij droge of jeukende oren.

3.Antibacteriële werking: dankzij het laurinezuur kan kokosolie bacteriën en schimmels bestrijden. Dit maakt het een natuurlijk middel om mogelijke oorinfecties te verkomen.

4.Verminderen van oorpijn: sommige mensen melden dat kokosolie druppels in het oor kunnen helpen bij het verlichten van milde oorpijn. De verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen kunnen hiertoe bijdragen.

Hoe kokosolie druppels voor de oren te gebruiken.

1.Kies je kokosolie: gebruik altijd kokosolie van goede kwaliteit, bij voorkeur biologisch. Cocodrop uit Coronie verkrijgbaar bij KNO Services & Care.

2.Druppel voorzichtig: lig op je zij en druppel 2-3 druppels kokosolie in het oor dat verzorging nodig heeft. Trek het oor zachtjes omhoog en naar achteren om de druppels dieper in de gehoorgang te laten komen.

3.Blijf liggen: blijf ongeveer 5-10 minuten liggen om de olie te laten werken.

4.Veeg het overtollige af: na het liggen kun je het overtollige olie voorzichtig afvegen met een schone doek.

 

Comments are closed.