Zorg Professionals

Ralph Akrum, KNO-arts

Aandachtsgebieden:

• Algemene KNO-heelkunde en OSAS
• Oor-, gehoorproblemen en oor chirurgie
• Duizeligheid
• Stemproblemen

Ralph Akrum studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden in Nederland. Hij werd opgeleid tot KNO-arts in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Westeinde ziekenhuis in Den Haag en het Diaconessenhuis Leiden. Hij is sinds 2012 werkzaam in Suriname en is in Nederland als KNO-arts geregistreerd in het BIG register.

Binnen de landelijke vakgroep van KNO-artsen in Suriname is afgesproken dat hij zich toelegt op de gehoorverbeterende oorchirurgie, waaronder de zogenaamde stapedotomie en cochleaire implantatie.
Sinds januari 2017 werkt hij in het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) waar hij naast spreekuur ook operaties verricht. Van 2012 tot 2016 was hij verbonden aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Ralph Akrum is telkens 1 maand werkzaam in Suriname en vervolgens 1 maand in Nederland. In die periodes zijn er op de locatie aan de Bindastraat en het SVZ KNO-artsen uit Nederland werkzaam.

Ralph Akrum en zijn waarnemers uit NL doen KNO spreekuur in het binnenland van Suriname. Dit middels de zogenaamde KNO missies die samen met de Medische Zending worden georganiseerd.

Dave Ameerali, KNO-arts

Dave Ameerali werd van 2010 – 2015 voor Suriname opgeleid tot KNO-arts door de opleidersgroep van het Medisch Centrum Haaglanden (MCH); locatie Westeinde Ziekenhuis en Antoniushoven, het Haga Ziekenhuis; Juliana Kinderziekenhuis, locatie Leyweg, locatie Sportlaan en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Opleidingsgebieden:

• Algemene KNO-heelkunde
• Pediatrische KNO
• Weke delen chirurgie van de hals
• Oorchirurgie
• OSAS
• Larynxchirurgie
• Cosmetische neuschirurgie

Vanaf februari 2015 werkzaam als KNO-arts in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Opleiding en werkzaamheden voor specialisatie:

-Artsenopleiding aan de Medische faculteit van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
-Arts bij de Medische Zending in het binnenland van Suriname.
-Arts-assistent op de afdeling chirurgie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
.

Dennis Nandoe, Akoepedist/Audicien & Tinnitus Retrain Therapist

Dennis Nandoe bezoekt twee keer per jaar onze kliniek voor het leveren van patiëntenzorg en ondersteuning met name op het gebied van Tinnitus.

Hij is opgeleid als akoepedist in Utrecht en de scholing tot Tinnitus Retraining Therapist heeft persoonlijk plaatsgevonden door prof Pawel Jastreboff van de University of Maryland Tinnitus & Hyperacusis Center in Baltimore USA die deze therapie heeft ontwikkeld.

Naast zijn eigen praktijk in de omgeving van Rotterdam houdt hij ook Tinnitus spreekuur in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam en het Spijkenisse Medisch Centrum.

Middels “remote fitting” is hij op afstand beschikbaar voor ondersteuning bij de hoortoestelaanpassingen of programmeren van tinnitusmaskeerders.

Jameelah Ozir, Audicien & Logopedist

Jameelah Ozir is als Logopedist opgeleid aan het IOL in Suriname en vanaf 2016 betrokken bij onze hoorkliniek aan de Bindastraat. Cursussen voor de aanpassing van hoortoestellen heeft zij zowel in Nederland als in Suriname gevolgd. Samen met Dennis Nandoe doet zij het Tinnitus spreekuur van onze kliniek.

Sharita Thakoer – Isrie, Audicien

Sharita Thakoer – Isrie is de Audicien die sinds de start van de aanpassingen van hoortoestellen via onze hoorkliniek betrokken is. Zij heeft cursussen voor haar werkzaamheden gevolgd in Nederland en in Suriname.